Parteneri financiari

IKEA si WWF lucreaza impreuna in Romania pentru obtinerea de proceduri legale clare de protejare a padurilor virgine si cvasivirgine/cartarea si identificarea acestor suprafete; promovarea schemelor de certificare credibile (FSC) in combaterea taierilor ilegale si promovarea unui management forestier sustenabil; cresterea capacitatii factorilor interesati de a intari implementarea cerintelor/standardelor nationale FSC; dezvoltarea sectorului forestier pentru a face fata provocarilor de mediu si contextului actual socio-economic, pentru a ajuta dezvoltarea comunitatilor locale.

 

http://www.wwf.ro/ce_facem/paduri/

Brico Dépôt si WWF.
Parteneriatul inceput in 2016 are padurile ca focus de conservare. Brico Dépôt isi propune ca operatiunile in Romania sa contribuie la indeplinirea obiectivului de sustenabilitate al Grupului Kingfisher, Net positive. Aceasta inseamna sa inoveze produsele si serviciile companiei, pentru a permite clientilor sa aiba case mai durabile, sa transforme modul de a face afaceri astfel incat sa nu afecteze mediul natural si sa contribuie pozitiv la dezvoltarea comunitatilor in care opereaza.

In Romania, Brico Dépôt si-a asumat masuri privind achizitia responsabila a lemnului in vederea comercializarii, printre care desemnarea zonelor de unde nu va achizitiona lemn, precum si o crestere cu 10% a produselor certificate FSC, cu lemn achizitionat din Romania, pe rafturile magazinelor. Tot in cadrul parteneriatului de 2 ani, WWF a dezvoltat platforma lemncontrolat.ro ce cuprinde informatii esentiale pentru principalii factori interesati, ca instrument pentru (i) diminuarea fenomenului taierilor ilegale de lemn si (ii) promovarea unui management forestier responsabil in Romania.

http://www.wwf.ro/resurse/comunicate_de_presa/?287830/Brico-Depot-Romania-isi-asuma-obiective-de-sustenabilitate

Parteneri

WWF, în calitate de partener național al FSC® în procesul de elaborare a Evaluării Centralizate a Riscului pentru România (FSC-CNRA-RO V1-0), a susținut dezvoltarea CNRA prin facilitarea unui proces participativ și transparent astfel încât factorii interesați să se poată implica în determinarea acestor riscuri.

https://ic.fsc.org/en

Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva in parteneriat cu WWF-Romania isi propune promovarea unui management forestier responsabil in Romania. in acest sens au fost sustinute activitati specifice pentru: (i) Identificarea şi managementul „Padurilor cu Valoare Ridicata de Conservare” (avand obiectiv prioritar identificarea padurilor cu structuri primare si incadrarea lor in Catalogul national al padurilor virgine si cvasivirgine din Romania), pentru fondul forestier, proprietate publica a statului, administrat de regie; (ii) Promovarea unui management forestier responsabil prin implementarea unui sistem de certificare credibil la nivel internaţional (iii) Sustinerea dezvoltarii Standardului Naţional Forest Stewardship Council® (FSC®) pentru management forestier; (iv) Organizarea de consultari publice, seminarii de instruire şi audituri interne, cu rol de monitorizare, indrumare/instruire şi control, pentru a facilita o implementare unitara a cerintelor impuse de certificarea managementului forestier FSC®; (v) Sustinerea dezvoltarii la nivel naţional a evaluarilor de risc pentru “Lemn Controlat” – cu implicarea RNP Romsilva pentru suprafeţe incluse in fondul forestier proprietate publica a statului.

http://www.rosilva.ro/

Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania – APMR insumeaza 400 de societati comerciale membre care realizeaza cca. 60% din productia de mobila din Romania.

In calitate de actor responsabil in sectorul forestier national APMR s-a implicat activ si constructiv in vederea intaririi Regulamentului (UE) privind Lemnul nr. 995/2010, fiind inca din anul 2015 semnatara Declaratiei industriei pentru revizuirea EUTR.

http://www.industriamobilei.ro/

Asociatia pentru Certificare Forestiera (ACF) este o organizatie independenta, neguvernamentala si non-profit infiintata in aprilie 2009 cu sprijinul WWF-Romania. Scopul Asociatiei pentru Certificarea Forestiera (ACF) il reprezinta promovarea managementului forestier responsabil, a unui sistem de certificare forestiera credibil, ce contribuie la gospodarirea padurilor in mod corespunzator din punct de vedere ecologic, cu beneficiu social si viabil economic, conservarea mediului natural si a proceselor ecologice din Romania. ACF este facilitatorul procesului de elaborare a Evaluarii riscurilor pentru Lemn Controlat pentru Romania.

http://www.certificareforestiera.ro/