Certificarea managementului forestier:

Certificarea FSC privind managementul forestier confirma faptul ca padurea este gestionata intr-un mod care pastreaza ecosistemul natural si aduce beneficii vietii oamenilor si fortei de munca locala, toate asigurand in acelasi timp ca acesta sustine viabilitatea economica.

Certificarea lantului de custodie:

Certificarea lantului de custodie este procesul prin care se verifica de catre un organism acreditat si independent faptul ca lemnul sau produsele derivate din lemn, care provin dintr-o padure certificata sau de la furnizori certificati FSC, a fost identificat si separat de materialul necertificat si necontrolat, incepand de la achizitie pana la vanzare. Pentru a obtine certificatul FSC a lantului de custodie, companiile trebuie sa respecte in functie de specificul activitatii standardul de baza.

Si standardele auxiliare:

Standarde Lemn Controlat

Partile interesate pot utiliza formularul online pentru a depune o plangere privind functionarea sistemului de certificare FSC, a retelei FSC, a programului de acreditare FSC sau a performantelor organelor de certificare acreditate FSC, accesand link-ul urmator:
https://ic.fsc.org/en/submit-a-dispute