Certificarea managementului forestier:

Certificarea FSC privind managementul forestier confirma faptul ca padurea este gestionata intr-un mod care pastreaza ecosistemul natural si aduce beneficii vietii oamenilor si fortei de munca locala, toate asigurand in acelasi timp ca acesta sustine viabilitatea economica.

Pentru acuratetea informatiilor va rugam consultati varianta aprobata (EN)

Certificarea lantului de custodie:

Certificarea lantului de custodie este procesul prin care se verifica de catre un organism acreditat si independent faptul ca lemnul sau produsele derivate din lemn, care provin dintr-o padure certificata sau de la furnizori certificati FSC, a fost identificat si separat de materialul necertificat si necontrolat, incepand de la achizitie pana la vanzare. Pentru a obtine certificatul FSC a lantului de custodie, companiile trebuie sa respecte in functie de specificul activitatii standardul de baza.

Si standardele auxiliare:

Standarde Lemn Controlat

Partile interesate pot utiliza formularul online pentru a depune o plangere privind functionarea sistemului de certificare FSC, a retelei FSC, a programului de acreditare FSC sau a performantelor organelor de certificare acreditate FSC, accesand link-ul urmator:
https://ic.fsc.org/en/submit-a-dispute